Friday, 5 August 2011

Ah Lam WaSaLam Ya RaMadHan

Salam Ramadhan kepada semua n selamat berpuasa...raya lambat lagi so xbuleh wish lagi...yelah hari nie baru lima hari berpuasa xkan dh nak raye kot overdos u.....
:).....sempena bulan pose nie mestylah aku nak cerite sal pengalaman berpuasa aku especially pengalaman time aku duk asrama dulu......
Time dengar pengumuman pose tue dah excited giler lebih2 lagi bila confirm esok pose ape lagi duk pakat melompatlah secara berjemaah depan tv tue bagi meraikan bulan pose....Lepas tue sibuk pegi tayer makcik kantin tue ape menu tuk bersahur besok...bukan ape kalu dah tahu menu tue senang sikit,senang sikit nk planing kalu menu best bulehlah bangun sahur tapi kalu menu sahur sekadar ikang singgang baik tido jelah...kihkihkih.....Tapi biase yer aku mmg rajin bangun sahur time sekoloh dulu..bukan nak makan sangat pon tapi aku nk tengok gelagat n ragam kawan2 aku time bersahur...Especialy nk usha budok laki...gatal................Ade satu peristiwa yang agk melucukan jgklah yg terjd time sahur member aku niee aku xtau ar die mamai or sengaje mls nk tukar baju....ader ker patut dia keluar g dewan makan time sahur pakai baju tido kelawar....dah sah2 xmandy tue cnfirmlah tapi yang aku xtahan yer budak laki ternganga mulut n yang duk tersengguk suap nsi hampir masuk kepala dlm tray terus segar megar bila tengok dia keluar cm2...nsib baik dia xkuar pakai bedak sejuk kat muka....hahahahh...kalu x aku rsew seminggu crter sal dia xabis lg...mau terkencing duk gelak....Ade lagi mende yang paling best time bulan pose nie...biase yer kiteorg jarang jer berbuka kat asrama kebanyakkan kat luar bukan ader penaja tapi kebiasaannya banyak jemputan kadang2 full mengalahkan artis gitu.....Kalu dah berbuka kat luar mesty lah mkn kat tempat yang best...n banyak jugak dpt duit rayer n sumbangan...tue yng rasew seronok sangat tue...kihkihkih...
tapi tue dulu sekarang hanya tinggal kenangan.............
:) Sekarang Nak Cerite pengalaman 5 Hari berpose diTahun 2011 plop..............
hari first puasa time sahur aku bukan main semangat lagi bangaun sahur,mak aku kejut sekali jer terus bangun....hahhahah...semangat punya pasal....menu hari tue gulai ayam pencen n ikan goreng berselera makan bersahur tiga orang jer with mak n tok aku....Alhamdulilah dalam menjalani ibadah aku pada hari tue xder sesukar mane.....time petang pegi bazar merendet with mybestfrienz......
Second Day bersahur denagn lauk ape erk dah lupalah...huhuhuu...tapi agak liat sikit nk bangun time tue....Tapi hari nie berjalanan pose aku agak teruji cikit coz aku terkena cirit-birit seksa yer tuhan jer tahu...sampaikan time berbuka aku just minum air soya jer....rsew cam trauma nak makan....penyebab aku sakit perut besar kemungkinan coz aku makan lauk yang mak beli kat bazar....
Hari Ketiga bersahur dengan ikan singgang n ayam masak lemak....Hari nie perut aku buat hal lagi....kat tempat kjew aku asyik ulang alik toilet jer duk dalam toilet pon bukan main lama lagi nak bt kjew pon mmg xlrt giler asew....time berbuka terus telan ubat cirit-birit wane itam cap burung tue dh lupew name ubt tue ape....Untuk hari keempat aku xsahur cz aku rsew bila aku sahur perut aku jd luga so hari yg keempat nie nak cuba untuk xbersahur nak tgk ape kesan yer....So great kesan yer baik xyoh sahur cz rsew lebih ok dri bersahur....hari  nie berbuka dengan nasi kukus yang mak beli kat bazar...bila dengar bazar jer terus rase trauma nak makan tapi mak ckp mak beli kat tempat lain so aku beranikan diri utk makan xkan nak suruh mak mask plop ksian gop ke mak blik penat2....so makan sambil berdoa jelah moga dijauhkan drpd sakit perut mcm ary tue...seksa yg teramat....
Hari kelima xsahur cz aku xleh berpose....so Al-kisah ye aku just sempat berpose empat hari jelah...tapi rsew yer cam 3 hari jer kot....ape pon selamat berpose semua...................
Kepada yang berpose Selamat Berpose n Kepada yg Xberpose Selamat Menjamu Selera...kihkihih
(*_*)

No comments:

Post a Comment