Wednesday, 17 August 2011

Hello..hello.....Tumpang Lalu Buleh???
Hai korang apa menu berbuka puasa korang hari ini?Korang nak tahu hari ini menu berbuka puase aku apa...Sama macam kat pic kat atas tue....Apa yang paling merujakan apabila aku sendiri yang masak n first time aku masak time bulan puase nie.....hehheheh.Yelah biase yer bila mak aku suruh masak jer mesti aku kasi banyak alasan,tapi hari nie dibukakan hati pulop nak masuk dapur tapi haru jugak coz jenuh nak mencari periuk kat mana senduk kat mana...Aduyai sesat dirumah sendiri,kalu umah mak mertua dahsyat lagi aku rasa..hahahha..silap2 haribulan periuk tue lingkup atas kepala aku....Aku nie nama jer graduate lulusan hotel dan katering tapi hampeh...Tapi apa-apa pun aku memang bangga giler dengan diri aku hari ni coz berjaya memasak tom yam serta mendapat pujian daripada my mum,mak aku cakap tomyam adik nie dah best tapi terlalu pedas,mane xpedas yer 10 biji cili padi aku campak dalam tomyam tue mau xtebal bibir mengalahkan bibir Anglina Jolie gitue lepas makan tomyam aku,seksi abis mak.Wah ayat memang poyo giler,siot betul minah nie....Hahhahahhahahhhh
And Then ditambah pulop dengan menu masakan mak aku,iaitu masak lemak daun kayu,masakan orang kampung....huhuhuuhu,best giler
 
Ikan goreng pun ada....
 Ditambah pula dengan sambal tempoyak memang terangkat abis....hehhehe
memang enjoy berbuka puasa hari ini......
 


Monday, 8 August 2011

CoRet-CoReT HaRi IsNiN....

(8_&)...................
Amboi2 Pagi2 lagi dah singgah beli air 100plus ker cik abang kalu yer pon xpose cover2 lor cikit.....Aduyai xkan xder perasaan malu kot kalu yer pon tolonglah hormat cikit pada orang yang berpuasa...Situasi ini berlaku ketika aku singgah kat kedai runcit berhampiran tempat kejew aku....Tujuan aku singgah tue coz nak beli roti almaklumanlah dapat cuti tapi bila aku tengok ade orang laki dalam kedai jadi malu plop nak beli..tapi cik abg tue selambe jer beli air ciap beli roti lagi tue........inilah keranah manusia  diakhir xzaman ,bukan aku nak tunjuk aku baik tapi sekurang2nya hormat lah cikit bulan ramadhan........................

(*.._*)....Twin.Twin...
Hari nie ader sorang customer htue datang cari barang n then dengan tiba2 dia Tanya umo aku......Aku jawablah umo aku 17 belas....N then dia cakap 6ty pak cik suruh anak pak cik datang sini tengok awk n buleh pak cik masuk meminang awk untuk dia 6ty.....Amboi2 pak cik like2 jer cakap cam2 kat aku....sukew2 aty jer nak jodohkan aku dengan anak dia ,ingat aku nie mcm ikan kat pasar malam ker kalu berkenan terus beli....aku manusia tau....Aduyai macam2 kerenah lah manusia nie....Apa-apa pun aku sabar jer maklumlah bulan pose walaupun pada hakikat yer aku xpose....hehehhehe...



Friday, 5 August 2011

Ah Lam WaSaLam Ya RaMadHan

Salam Ramadhan kepada semua n selamat berpuasa...raya lambat lagi so xbuleh wish lagi...yelah hari nie baru lima hari berpuasa xkan dh nak raye kot overdos u.....
:).....sempena bulan pose nie mestylah aku nak cerite sal pengalaman berpuasa aku especially pengalaman time aku duk asrama dulu......
Time dengar pengumuman pose tue dah excited giler lebih2 lagi bila confirm esok pose ape lagi duk pakat melompatlah secara berjemaah depan tv tue bagi meraikan bulan pose....Lepas tue sibuk pegi tayer makcik kantin tue ape menu tuk bersahur besok...bukan ape kalu dah tahu menu tue senang sikit,senang sikit nk planing kalu menu best bulehlah bangun sahur tapi kalu menu sahur sekadar ikang singgang baik tido jelah...kihkihkih.....Tapi biase yer aku mmg rajin bangun sahur time sekoloh dulu..bukan nak makan sangat pon tapi aku nk tengok gelagat n ragam kawan2 aku time bersahur...Especialy nk usha budok laki...gatal................Ade satu peristiwa yang agk melucukan jgklah yg terjd time sahur member aku niee aku xtau ar die mamai or sengaje mls nk tukar baju....ader ker patut dia keluar g dewan makan time sahur pakai baju tido kelawar....dah sah2 xmandy tue cnfirmlah tapi yang aku xtahan yer budak laki ternganga mulut n yang duk tersengguk suap nsi hampir masuk kepala dlm tray terus segar megar bila tengok dia keluar cm2...nsib baik dia xkuar pakai bedak sejuk kat muka....hahahahh...kalu x aku rsew seminggu crter sal dia xabis lg...mau terkencing duk gelak....Ade lagi mende yang paling best time bulan pose nie...biase yer kiteorg jarang jer berbuka kat asrama kebanyakkan kat luar bukan ader penaja tapi kebiasaannya banyak jemputan kadang2 full mengalahkan artis gitu.....Kalu dah berbuka kat luar mesty lah mkn kat tempat yang best...n banyak jugak dpt duit rayer n sumbangan...tue yng rasew seronok sangat tue...kihkihkih...
tapi tue dulu sekarang hanya tinggal kenangan.............
:) Sekarang Nak Cerite pengalaman 5 Hari berpose diTahun 2011 plop..............
hari first puasa time sahur aku bukan main semangat lagi bangaun sahur,mak aku kejut sekali jer terus bangun....hahhahah...semangat punya pasal....menu hari tue gulai ayam pencen n ikan goreng berselera makan bersahur tiga orang jer with mak n tok aku....Alhamdulilah dalam menjalani ibadah aku pada hari tue xder sesukar mane.....time petang pegi bazar merendet with mybestfrienz......
Second Day bersahur denagn lauk ape erk dah lupalah...huhuhuu...tapi agak liat sikit nk bangun time tue....Tapi hari nie berjalanan pose aku agak teruji cikit coz aku terkena cirit-birit seksa yer tuhan jer tahu...sampaikan time berbuka aku just minum air soya jer....rsew cam trauma nak makan....penyebab aku sakit perut besar kemungkinan coz aku makan lauk yang mak beli kat bazar....
Hari Ketiga bersahur dengan ikan singgang n ayam masak lemak....Hari nie perut aku buat hal lagi....kat tempat kjew aku asyik ulang alik toilet jer duk dalam toilet pon bukan main lama lagi nak bt kjew pon mmg xlrt giler asew....time berbuka terus telan ubat cirit-birit wane itam cap burung tue dh lupew name ubt tue ape....Untuk hari keempat aku xsahur cz aku rsew bila aku sahur perut aku jd luga so hari yg keempat nie nak cuba untuk xbersahur nak tgk ape kesan yer....So great kesan yer baik xyoh sahur cz rsew lebih ok dri bersahur....hari  nie berbuka dengan nasi kukus yang mak beli kat bazar...bila dengar bazar jer terus rase trauma nak makan tapi mak ckp mak beli kat tempat lain so aku beranikan diri utk makan xkan nak suruh mak mask plop ksian gop ke mak blik penat2....so makan sambil berdoa jelah moga dijauhkan drpd sakit perut mcm ary tue...seksa yg teramat....
Hari kelima xsahur cz aku xleh berpose....so Al-kisah ye aku just sempat berpose empat hari jelah...tapi rsew yer cam 3 hari jer kot....ape pon selamat berpose semua...................
Kepada yang berpose Selamat Berpose n Kepada yg Xberpose Selamat Menjamu Selera...kihkihih
(*_*)

Saturday, 23 July 2011

Diari Hatiku....BaB 1



Hepi Besday Gurlz wah gitu,,,,tetibe jer yer wish dekat diri sendiri,padahal aku puyer besday dah seminggu pon berlalu tapi xde salahnya kalu hari nie baru berkesempatan untuk coretkan dekat sini kan...xsalahkan...hihihoho.Apa yang utama kak sini aku punya umo dah bertambah satu angka huhuhuuhu...dah tua tapi tue lah kenyataannya,so kite sebagai manusia seharusnya berani menghadapi dan menerima kenyataan...wahh...ayat aku memang xleh blah la.....peace (#_#).......................................
Hajat aku sempena besday aku yang ke -21 pada tanggal 18/07/2011 iaiah:
  1.  Semoga Umo aku dipanjangkan dan berada didalam keadaan sihat sentiasa......cheers........
  2. I Hope......aku dapat sambung blajo n then mendapat pekerjaan yang baik...........(cewah ayt kat depan tue bukan maen lagi ingatkan mau speaking tapi gimik semata-mata)
  3. Dah hampir2 tahun aku memegang status single woman so xder salah yer kalu aku memasang niat untuk mencari pasangan....(oh my prince charming i waiting u....kihkihkih....malu2)
  4. Seterusnya aku mau g bercuty kat pulau....ada orang mau sponsor ker wah gedik giler hajat aku kan..
  5. Xlupa jugak aku inginkan keluarga aku sentiasa besatu dan hidup dalam aman damai tanpa pergaduhan
 Rasanya empat hajat jer yang aku pasang,cum axtau sama ada mampu tertunai mahupun x...apa2 pun kite sebagai manusia hanya mampu merancang tetapi tuhan lebih maha mengetahuinya...apa saje kita serahkan padanya...Semoga kehidupan aku sentiasa diberkati dan dirahmati....Amin............

Tuesday, 12 July 2011

JatuH DiTiMpa Tangga

Arghhhhhhhhhhh.........................Tension yer aku rasa malam nie,apsal nasib aku nie asyik ditimpa malang jer...Sial sangat ker aku nie,ader jer masalah,penat lorg macam nie,,,t,.mbik kamera aku pulangkan balik lorh weh....pelik bercampur ajaib macam mane boleh hilang sedangkan mende alah tue disimpan yer didalam umah bukan aku letak kat luar pon....tension yer aku...ARghhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh,
Pic ank sedara aku ada dalam tue weh....please lor sapew vyang ambik nie toyol atau manusia bewrkepala hgitam aku mmg xpuas aty betol ar,......

Friday, 1 July 2011

Diari Hatiku....

Hidup tidak akan dinamakan kehidupan sekiranyuri a ianya tidak bersulam kepahitan kemanisan rencah inilah yang melengkapi kehidupan oleh itu kita sebagai manusia harus sentiasa tabah dan cekal dalam menghadapi duri-duri kehidupan-Epilog


Firstly aku mau ceriter serba sikit sal biografi aku....cer citer...cer citer....hehhehehhehheh.....
Xsalah kan kalau nak mempromote n men up gradekan saham sendiri kat sini almaklumlah dekat page sendiri mestilah berani jgn jelous key....hehheheh......Gadis gedik ini diberi nama seperti tertera didalam ic dan surat beranak adalah Noorazizah Binti Said,Klasikan name aku dah macam name pelakon veteran...hehhheeh,apa-apa pun my opinion my name very sweet n nice...kau ader????Opps terlebih sudah...Name manje aku plop azie...manjelah sangat...so sapew2 yang sudi nak jadi member aku tue boleh lor panggil aku dengan panggilan tersebut.....Alkisah yer aku baru jer abis study dalam bidang perhotelan n katering tapi just sijil jer...nak buat camne tue jer yang mampu,,,,Apa-apa pun jauh disudut hati aku nie memang tersimpan niat untuk sambung study,untuk  pengetahuan followers disaat  da detik n ketika ini aku memang dalam proses menghempas pulas mengumpul duit untuk merealisasikan impian aku ini...sekurang2nya biarlah iainya terlaksa kerana aku xmau semua ini sekadar angan2 mat jenin....Universiti impian aku semesti UiTM baru ader experience blajor kat U...sekurang2nya bila aku dah tua 6ty aku buleh jugak story kat ank cucu aku pengalaman aku blajo kat U...And apa yang lebih penting tujuan utama aku untuk melanjutkan pelajaran adalah dengan niat untuk mengubah taraf kehidupan keluarga aku coz aku bukanlah dari golongan orang  yang berada,taraf kehidupan keluarga aku adalah pada taraf yang sederhana....Aku mau mak aku merasa hidup yang lebih selesa n inilah masa yer untuk aku membalas semua jasa dan pengorbanan ibuku setelah pemergian ayahku menghadap ilahi...Iluv my mum n u the best in the world.........adik cyunk mok....