Saturday, 23 July 2011

Diari Hatiku....BaB 1



Hepi Besday Gurlz wah gitu,,,,tetibe jer yer wish dekat diri sendiri,padahal aku puyer besday dah seminggu pon berlalu tapi xde salahnya kalu hari nie baru berkesempatan untuk coretkan dekat sini kan...xsalahkan...hihihoho.Apa yang utama kak sini aku punya umo dah bertambah satu angka huhuhuuhu...dah tua tapi tue lah kenyataannya,so kite sebagai manusia seharusnya berani menghadapi dan menerima kenyataan...wahh...ayat aku memang xleh blah la.....peace (#_#).......................................
Hajat aku sempena besday aku yang ke -21 pada tanggal 18/07/2011 iaiah:
  1.  Semoga Umo aku dipanjangkan dan berada didalam keadaan sihat sentiasa......cheers........
  2. I Hope......aku dapat sambung blajo n then mendapat pekerjaan yang baik...........(cewah ayt kat depan tue bukan maen lagi ingatkan mau speaking tapi gimik semata-mata)
  3. Dah hampir2 tahun aku memegang status single woman so xder salah yer kalu aku memasang niat untuk mencari pasangan....(oh my prince charming i waiting u....kihkihkih....malu2)
  4. Seterusnya aku mau g bercuty kat pulau....ada orang mau sponsor ker wah gedik giler hajat aku kan..
  5. Xlupa jugak aku inginkan keluarga aku sentiasa besatu dan hidup dalam aman damai tanpa pergaduhan
 Rasanya empat hajat jer yang aku pasang,cum axtau sama ada mampu tertunai mahupun x...apa2 pun kite sebagai manusia hanya mampu merancang tetapi tuhan lebih maha mengetahuinya...apa saje kita serahkan padanya...Semoga kehidupan aku sentiasa diberkati dan dirahmati....Amin............

Tuesday, 12 July 2011

JatuH DiTiMpa Tangga

Arghhhhhhhhhhh.........................Tension yer aku rasa malam nie,apsal nasib aku nie asyik ditimpa malang jer...Sial sangat ker aku nie,ader jer masalah,penat lorg macam nie,,,t,.mbik kamera aku pulangkan balik lorh weh....pelik bercampur ajaib macam mane boleh hilang sedangkan mende alah tue disimpan yer didalam umah bukan aku letak kat luar pon....tension yer aku...ARghhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh,
Pic ank sedara aku ada dalam tue weh....please lor sapew vyang ambik nie toyol atau manusia bewrkepala hgitam aku mmg xpuas aty betol ar,......

Friday, 1 July 2011

Diari Hatiku....

Hidup tidak akan dinamakan kehidupan sekiranyuri a ianya tidak bersulam kepahitan kemanisan rencah inilah yang melengkapi kehidupan oleh itu kita sebagai manusia harus sentiasa tabah dan cekal dalam menghadapi duri-duri kehidupan-Epilog


Firstly aku mau ceriter serba sikit sal biografi aku....cer citer...cer citer....hehhehehhehheh.....
Xsalah kan kalau nak mempromote n men up gradekan saham sendiri kat sini almaklumlah dekat page sendiri mestilah berani jgn jelous key....hehheheh......Gadis gedik ini diberi nama seperti tertera didalam ic dan surat beranak adalah Noorazizah Binti Said,Klasikan name aku dah macam name pelakon veteran...hehhheeh,apa-apa pun my opinion my name very sweet n nice...kau ader????Opps terlebih sudah...Name manje aku plop azie...manjelah sangat...so sapew2 yang sudi nak jadi member aku tue boleh lor panggil aku dengan panggilan tersebut.....Alkisah yer aku baru jer abis study dalam bidang perhotelan n katering tapi just sijil jer...nak buat camne tue jer yang mampu,,,,Apa-apa pun jauh disudut hati aku nie memang tersimpan niat untuk sambung study,untuk  pengetahuan followers disaat  da detik n ketika ini aku memang dalam proses menghempas pulas mengumpul duit untuk merealisasikan impian aku ini...sekurang2nya biarlah iainya terlaksa kerana aku xmau semua ini sekadar angan2 mat jenin....Universiti impian aku semesti UiTM baru ader experience blajor kat U...sekurang2nya bila aku dah tua 6ty aku buleh jugak story kat ank cucu aku pengalaman aku blajo kat U...And apa yang lebih penting tujuan utama aku untuk melanjutkan pelajaran adalah dengan niat untuk mengubah taraf kehidupan keluarga aku coz aku bukanlah dari golongan orang  yang berada,taraf kehidupan keluarga aku adalah pada taraf yang sederhana....Aku mau mak aku merasa hidup yang lebih selesa n inilah masa yer untuk aku membalas semua jasa dan pengorbanan ibuku setelah pemergian ayahku menghadap ilahi...Iluv my mum n u the best in the world.........adik cyunk mok....